Over deze website

Nu ik met pensioen ben heb ik alle tijd om de dozen en koffers te doorzoeken met oude foto's en documenten van familieleden die teruggaan tot mijn overgrootouders (ca. 1854). Een ware reis door goede en slechte tijden.

Fotografie voor de mensen

Ik vond heel veel foto's! Het lijkt er op dat fotografie in deze periode 'mainstream' werd. De meeste foto's zijn gemaakt door professionele fotografen. Foto's op klein formaat en geplakt op een kartonnen ondergrond die vaak op de achterzijde is voorzien van de naam van de fotograaf. Veelal in een sierlijk lettertype. Wellicht ook gebruikt als 'visitekaartje.' Hans Hockx (1955) woont in Langbroek, een klein dorp in Nederland.


Eigen fotografie...

In 2001 legde ik me toe op ambachtelijke, analoge zwart-wit fotografie met handmatige camera's met vaste focus lenzen. Ik gebruikte zowel middenformaat camera's (Mamiya 645, Kiev 60) als een 35 mm Voigtländer Bessa R meetzoeker camera. In 2017 maakte ik de stap naar digitaal. Ik kocht een Olympus OM-D10 Mark II camera + lenzen. Daarnaast gebruik ik ook mijn iPhone op momenten dat ik de Olympus niet bij me heb. Deze foto's hebben een eigen website op https://www.hanshockx.nl.

Contact

Ik ben bereikbaar via email, Facebook en LinkedIn. Klik op één van de icoontjes rechts onder aan deze pagina.