Drenkeling gered!

De kranten fragmenten zij geknipt uit verschillende Haagse kranten. Omdat ze minder goed leesbaar zijn hieronder een korte samenvatting:
Redder H. Hockx, 68 jaar oud en gepensioneerd HTM trambestuurder/conducteur, liep zijn dagelijkse wandelingtje. Toen zag hij dat er een kind in de gracht viel. Ondanks zijn hartklachten liep hij zo hard hij kon naar de gracht. Het kind was al onder onder water gegaan. Toch slaagde hij er in om de jongen te grijpen en op de wal te trekken. Redder Gelderblom had het ook gezien en kwam even later bij het slachtoffertje aan.
Hij had een paar dagen eerder een TV-uitzending gezien over mond-op-mond beademing en wist daarmee het slachtoffertje in leven te houden tot de ambulance kwam met beademingsapparatuur. De jongen werd opgenomen in het ziekenhuis aan de Zuidwal.
Hij bleek Harm de Groot te heten en hij herstelde gelukkig snel . Het was de eerste keer dat -in Den Haag- iemand het leven werd gered met mond-op-mond beademing. De heer Gelderblom kreeg daarvoor als bekroning een getuigschrift van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, een zilveren draagmedaille en een klein geldbedrag. Op de krantenfoto zie je de kleine Harm op de knie van de heer Gelderblom. Rechts, met hoed, zit opa Hockx.